Címe: 7621 Pécs, Széchenyi tér 9.
E-mail: bmho (kukac) baranya (pont) hu

Sárosácz Mihály elnök

Elérhetőségem: 7621 Pécs, Széchenyi tér 9.
E-mail: bmho (kukac) baranya (pont) hu
Tel/Fax: 72/211-736

Iskolák: Horvátszerb Tanítási nyelvű Általános Iskola, Pécs, (1968-76) Dr. Marek József Mg-i Szakközépiskola, Mohács (1976-80 ) JPTE Horvátszerb- Népművelés szak ( 1984-1989) PTE TTK FEEFI Művelődésszervező szak (2000-2002 )

Munkahelyek: Állatforgalmi és Húsipari Vállalat . húsminősítő, Dél-Dunántúli Regionális Vízmű Vállalat . raktáros Mecseki Kultúrpark . raktáros 1989-től a Doktor Sándor-Zsolnay, majd a Pécsi Kulturális Központ August Senoa Horvát Klub

Közéleti tevékenység: Aktív táncosi múlt a Baranya Táncegyüttesben, 1992-től 96-ig az együttes művészeti vezetője , 1994-ben a Baranya Kulturális Egyesület megalapítója és elnöke 2000-ig. 1999-ben a Baranyai Horvát Önkormányzatok Szervezetének megalapítása és elnöke. 1989-től három cikluson át a Szemelyi Települési Önkormányzat Képviselő Testületének tagja A Magyarországi Horvátok Szövetsége Országos Választmányának tagja Az August Senoa Horvát Kulturális Egyesület és a Magyarországi Horvát Bortermelők Egyesületének titkára A Baranyai Horvát Önkormányzat elnöke

Családi állapotom: élettársi kapcsolat. Együtt neveljük 13 éves fiunkat, élettársam egy áruházlánc központi raktárában dolgozik. Szemely községben élünk, családi házban..

A Baranya Megyei Horvát Önkormányzat képviselői:

Véber Tiborné elnökhelyettes

 

Kovácsevics Zoltánné

Sándorné Stivics Brigitta

Sörösné Murinyi Milica

Szabó Milán

Greges Zsuzsanna

Az August Senoa Horvát Klub

Az August Šenoa Horvát Klubot A Pécsi Városi Tanács alapította 1982-ben, és azóta működik Pécs központjában ,1990 óta a pécsi és Baranya megyei horvát kisebbség klubjaként munkálkodnak. A Horvát Klub alapvető feladata a város és a város vonzáskörzetében élő nagyszámú horvát közösség számára kulturális rendezvények szervezése illetve a régió horvát nemzetiségi kulturális hagyományőrző és tudományos életének szervezése. A klub, köszönhetően a helyi önkormányzat fenntartási támogatásának, programjaival nagymértékben hozzájárul a horvát közösség identitásának megőrzéséhez. A klub keretében énekkar, díszítőművészeti kör és 1600 kötetes könyvtár működik. Helyiségeiben a horvát kultúra témaköreiből rendszeresen szerveznek kiállításokat, irodalmi esteket és előadássorozatokat. Ez évente közel száz program megvalósulását jelenti. A horvát klub tevékenységének hatását felerősíti, hogy együttműködik a pécsi horvát intézményekkel (óvoda, horvát iskola, horvát tanszék, horvát gyülekezet), és napi kapcsolatban áll az anyaországi testvérintézményekkel. A pécsi August Šenoa Horvát Klub az elmúlt 25 év alatt a pécsi, Pécs környéki és a baranyai régió horvát közössége kulturális központjává lett. Programjaival: irodalmi estjeivel, évfordulós megemlékezéseivel, szakmai tanácskozásaival, kiállításaival, filmklubjaival segítséget nyújt az anyanyelvápolásban, a hagyományőrzésben és az identitás erősítésében.

Baranya Megyei Horvát Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata

Letöltés

Képviselők elérhetősége