Kerékpáros Pályázat

2014. augusztus 12.

SAJTÓKÖZLEMÉNY

VÉGÉHEZ ÉRT AZ ORMÁNSÁG KERÉKPÁRÚT-HÁLÓZATÁNAK FEJLESZTÉSE

 

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló DDOP-2.1.1/E-13-2013-0001 azonosító számú „Kerékpáros turizmus fejlesztése Dél-Baranyában az Ős-Dráva Program” elnevezésű beruházás 2013. december 27-én vette kezdetét. A 400 m Ft összegű projekt az Ormánság hosszú távú fejlődősét szolgáló komplex projekt egyik része, mely a térség kulturális életét és idegenforgalmi jelentőségét támogatja.

A 2012-ben indult Ős-Dráva Program a terület- és vidékfejlesztés első hazai mintaprogramja, mely egyszerre irányult a természeti, társadalmi és gazdasági szférát érintő területfejlesztésre. Célja, hogy hazánk egyik leghátrányosabb térségét, az Ormánságot fejlődő pályára állítsa a felszíni vízrendszer átalakításával, a táj adottságainak megfelelő gazdaságfejlesztéssel, a pénzügyi források szervezésével, valamint a turizmus fejlesztésével. Ez utóbbi kapcsán vette kezdetét a „Kerékpáros turizmus fejlesztése Dél-Baranyában az Ős-Dráva Program” elnevezésű beruházás, ahol a Magyar Állam és az Európai Unió által nyújtott támogatás összesen 400 000 000 Forint.

A térség településeit és turisztikai látványosságait összekötő 113,6 km hosszú kerékpárút-hálózat Harkány irányából indul, és Drávatamásiban ér véget. A bicikliút kiépítése mellett 12 helyszínen kerékpáros pihenő, valamint 5 helyszínen elektromos kerékpár kölcsönző pont is létesült. A projekthez kapcsolódó friss információk folyamatosan elérhetők a Kerékpáros Baranya facebook oldalán, és a www.kerekparosbaranya.hu honlapon.

 

További információ kérhető:

Baranya Megyei Önkormányzati Hivatal

7621 Pécs, Széchenyi tér 9.

+36 (72) 500 400

 

_____________________________________________________________________________________________________________

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Dübörög az Ős-Dráva program Baranya megyében

2012-ben kormányzati határozatnak köszönhetően vehette kezdetét a Baranya megye leginkább hátrányosnak mondható területe, az Ormánság hosszú távú fejlődősét szolgáló komplex projekt az Ős-Dráva program, melynek keretében a térség gazdasága, társadalma és természeti szférája is fejlődő pályára állhat. A megvalósítás során olyan beruházások is elkezdődnek, melyek kifejezetten a térség kulturális életét és idegenforgalmi jelentőségét támogatják, mint például a jelenleg zajló kerékpáros turizmus fejlesztésére irányuló program.

Pécs, 2014. július 24.

A két éve indult Ős-Dráva Program a terület- és vidékfejlesztés első hazai mintaprogramja, mely egyszerre irányul a természeti, társadalmi és gazdasági szférát érintő területfejlesztésre. Célja, hogy hazánk egyik leghátrányosabb térségét, az Ormánságot fejlődő pályára állítsa a felszíni vízrendszer átalakításával, a táj adottságainak megfelelő gazdaságfejlesztéssel, a pénzügyi források szervezésével, valamint a turizmus fejlesztésével.

Ez utóbbi kapcsán 2013. december 27-én vette kezdetét a térség kerékpárút hálózatának fejlesztése a DDOP-2.1.1/E-13-2013-0001 azonosítószámú „Kerékpáros turizmus fejlesztése Dél-Baranyában az Ős-Dráva Program” keretében, ahol a Magyar Állam és az Európai Unió által nyújtott támogatás összesen 400.000.000 Forint. A térség településeit és ezzel valamennyi turisztikai látványosságát összekötő, kerékpárút hálózat kiépítése mellett az ehhez kapcsolódó turisztikai szolgáltatások kialakítására is sor kerül, így 4 darab e-bike kölcsönzőpont létesítésére is. A kerékpárút Harkány irányából indul és Drávaszabolcs határa előtt ér véget, hossza mintegy 111,1 km. A projekt 2014. december 31-ig tart.

Az Ormánság turisztikai vonzerejét növelve sor kerül egy Ökoturisztikai Látogatóközpont létesítésére, valamint az ormánsági fakazettás református templomok felújítására is. A komplex Ős-Dráva Program során a tervek szerint 2018-ig 170 milliárd Forint érkezik a térségbe.

Közlemény letöltése

Képek:

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

További képek

 

 

Comments are closed.