Baranya.hu

Megújult Pellérd büszkesége, a Brázay Kastélypark

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz 244 millió forintos forrásából teljesen megújult a Pellérd központjában található Brázay Kastélypark.
Megújult Pellérd büszkesége, a Brázay Kastélypark

A hajdani Brázay kastély parkjának értékmegőrző fejlesztése során utcabútorokat helyeztek ki, játszótereket és sétányokat alakítottak ki a területen. A projekt során megújult a dísztó feletti barlangkilátó és kamarerendszer is kiépült a parkban. A felújított Brázay Kastélyparkot Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke és Tajti Zoltán polgármester adták át a pellérdieknek. 

Őri László az eseményen elmondta, a most megvalósult beruházással még élhetőbbé vált Pellérd, amely település az elmúlt évek fejlesztéseinek nyertesi közé tartozik. A korábbi fejlesztési ciklusban ugyanis több mint egymilliárd forint értékben valósultak meg a helyiek igényeinek megfelelően infrastrukturális beruházások a településen.

Tajti Zoltán polgármester az átadón hangsúlyozta a most zárult fejlesztést hamarosan újabb követi, amelynek eredményeként a parkban található mintegy másfél hektáros dísztó és környezete is megújul, továbbá egy új, részben horgászturisztikai célokat szolgáló épületet is kialakítanak.

A pellérdi beruházáshoz hasonló, élhető település kialakítását célzó, részben már zajló fejlesztésekre Baranya-szerte 76 helyszínen összesen 9,8 milliárd forintos összegben nyílik lehetőség a következő időszakban, mondta Őri László, a Baranya Vármegyei Önkormányzat elnöke.




További hírek