Együttműködés a foglalkoztatásért

2017. február 22.

A „Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya Felzárkózásáért 2020” című európai unió által finanszírozott  projekt keretében február közepén megalakult a Baranya Megyei Foglalkoztatási Paktum Szervezet. A Paktum Szervezet az alapító tagjai a Baranya Megyei Önkormányzat, a Baranya Megyei Kormányhivatal, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a megye foglalkoztatási szempontjából meghatározó szereplői (önkormányzatok, megyei civil és nonprofit szféra, képző intézmények). Az együttműködés célja, hogy rövidebb idő alatt találjanak egymásra a foglalkoztatók és az álláskeresők, valamint hogy erősödjön a helyi gazdaság, hiszen a paktum eredményeként a foglalkoztatók megfelelő szakképzettségű munkavállalókat tudnak alkalmazni.

 p4

Az eseményen Nagy Csaba, a Baranya Megyei Közgyűlés elnöke elmondta:

  • A Baranya Megyei Önkormányzat projektjei közül ez az első, amely elindul. Különleges jelentőségét az adja, hogy a Baranya Megyei Kormányhivatal és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara új együttműködési formáját valósítja meg, melynek alapvető célja az, hogy a foglalkoztatási szempontból leghátrányosabb helyzetű rétegek meg tudjanak jelenni a munkaerőpiacon. Az együttműködési dokumentum a közös felelősségvállalást jelenti.

p1

A Baranya Megyei Önkormányzat, a Baranya Megyei Kormányhivatal, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, valamint Bóly, Komló, Mohács, Pécsvárad, Sásd, Sellye, Siklós, Szentlőrinc, Szigetvár  és a további tagok új együttműködési formát valósítanak meg, hiszen a Paktum szervezet munkája során közvetíteni tudja a munkaerőpiaci igényeket, ezáltal segítve a célcsoportok elérését, az érintettek bevonását.

p3

Dr. Síkfői Tamás, a Magyar Iparkamara elnökségi tagja elmondta:

  • A Baranyában élő, foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetű ember munkába kapcsolása nem hagyományos foglalkoztatási formák alkalmazását, célzott képzéseket, a vállalkozások igényeinek folyamatos és rugalmas követését igényli.

A térség foglalkoztatási helyzetének javítása érdekében létrejövő együttműködés ezer új munkahelyet jelent, több mint 2,7 milliárd forint értékben.

Comments are closed.