Az év utolsó Közgyűlésén átadták a Baranya Fejlődéséért Díjat

2016. december 17.

Az év utolsó Közgyűlésének keretében adták át a Baranya Fejlődéséért Díjat, Baranya megye gazdaságának egészét szolgáló kiemelkedő szakmai teljesítménye és eredményes gazdaságfejlesztési tevékenysége elismeréséül a 2016. évben, Kleisz Zoltánnak, a Matro Kft. ügyvezetőjének. 

dsc02590 dsc02592

Kleisz Zoltán elektronikai műszerészként és híradástechnikusként végzett a Zipernovsky Károly Műszaki Szakközépiskolában, majd sokoldalú szakmai tapasztalatot szerzett többek között elektronikai termékek gyártása, beépítése, szervizelése, CNC vezérlésű szerszámgépek összeszerelése, üzembe helyezése és szervizelése, programozás és ügyfélspecifikus alkatrészek beállítása területén.

1996 óta a Matro Kft. tulajdonosa és ügyvezető igazgatója. Az autóipari beszállító cég elsősorban autó-motorokba készülő forgácsolt fém alkatrészek gyártásával, szerszámok tervezésével és gyártásával foglalkozik, egy kis műhelyből nőtte ki magát egy dinamikusan fejlődő középvállalattá. 1997-ben az alaptevékenység kiegészült a váltólapkás forgácsoló szerszámok gyártásával, 2004-ben pedig a CNC esztergagépekhez használatos álló és meghajtott kivitelű szerszámbefogók, valamint gépalkatrészek előállítását kezdték meg. Azóta is folyamatosan bővítik a termékpalettát.

A Kleisz Zoltán vezette MATRO Kft. 2015-re a város meghatározó vállalkozásává és exportőrévé vált. Befejeződött az a projekt, amely 320 millió forintból 800 négyzetméteres üzemcsarnokkal és 20 fő új munkatárssal bővítette a szerszám- és gépiparban működő céget. A projekt sikerét mutatja, hogy az alkatrésszel Nyugat- Európa összes autógyártójának szinte minden személyautó márkájába beépülnek a Pécsett gyártott MATRO-termékek. A cég jelenleg 270 főnek ad munkát és meghatározó szerepet vállal a tanulók képzésében is.

Kleisz Zoltán a Dél- Dunántúli Gépipari Klaszterben a szakképzésért felelős elnökségi tag, valamint a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő Megyei Képzési és Fejlesztési Bizottság elnöke, aki elkötelezetten tevékenykedik a szakképzett munkaerő-utánpótlásért.

A megye társadalmi életében kifejtett kimagasló szakmai munkájával érdemelte ki a Baranya Fejlődéséért Díjat 2016-ban.

Comments are closed.